Toby Lawton kommer ansluta till Renewcell i rollen som Chief Financial Officer. Han kommer från en roll som CFO på SCA, en position han haft de senaste fem åren. Toby har lång erfarenhet från ledande befattningar från två decennier lång karriär hos de börsnoterade företagen Svenska Cellulosa AB (SCA) i Sverige och Vinda International i Hong Kong. Hans expertis inom finansiering av storskaliga internationella projekt och operativ ledning inom massa- och pappers- och konsumentproduktindustrin kommer att stärka Renewcells uppskalningssatsningar. Toby Lawton tillträder sin nya position hos Renewcell den 1 oktober 2022. Hugo Petit, Renewcells nuvarande CFO, kommer att vara CFO till den 1 oktober 2022.

"Renewcell är positionerat för att bli en av världens största producenter av dissolvingmassa. Toby tillför en enorm kunskap inom finansiering och finansiell strukturering för globala industribolag som kommer att vara avgörande för att accelerera Renewcells tillväxt. Jag är glad att Toby har valt att ansluta till Renewcell i vår strävan att göra modeindustrin cirkulär." säger Patrik Lundström, vd för Renewcell

"Jag är väldigt glad över att bli en del av Renewcell-teamet och sätta min erfarenhet i arbete hos en industriell pionjär med massiva tillväxtambitioner och samtidigt bidra till en hållbar värld. Renewcell ligger i framkant av det globala kapplöpningen mot en cirkulär ekonomi för mode.” säger Toby Lawton.