Från och med den 19 juni 2023 har produktionen av CIRCULOSE® vid Renewcell 1, Ortviken certifierats i enlighet med Recycled Claim Standard (RCS) version 2.0. RCS är en internationell, frivillig standard som ställer krav på tredjepartscertifiering av återvunnet material och spårbarhet. Det primära målet med RCS är att öka användningen av återvunnet material.

Denna utmärkelse bygger på tidigare RCS-certifiering av CIRCULOSE® vid återvinningsanläggningen i Kristinehamn och stärker ytterligare Renewcells uppdrag att göra den globala textilindustrin cirkulär och hållbar.

Processen för produktion av CIRCULOSE® uppfyller RCS 100-standarden som utvecklats av Textile Exchange, en global ideell organisation som främjar spårbarhet i fibrer och material.

Ett anspråk på återvunnet innehåll kan endast göras för material som har återvunnits eller på annat sätt styrts bort från avfallsströmmen. Certifieringsprocessen kräver att parterna uppfyller standarderna i varje steg av leveranskedjan, från leverantören av råvara (eller i Renewcells fall textilavfall) till den slutliga återförsäljaren (B2C) i värdekedjan.

Mer information om Recycled Claim Standard finns att läsa på www.recycledclaim.org