Renewcell tillkännagavs som vinnare i kategorin Sustainable Textile Innovation vid den årligen återkommande Drapers Sustainable Fashion Awards som hölls igår på The Brewery i London. Drapers, den inflytelserika brittiska tidskriften inom modebranschen, framhöll att CIRCULOSE® redan används av globala modemärken och kommer att fortsätta bidra med en lösning för återvinning av textilier inom modebranschen.

"Det är en ära att få ta emot priset ”Sustainable Textile Innovation” från en så prestigefylld tidskrift inom modebranschen som Drapers. Drapers stöd för utveckling av lösningar som gör modebranschen cirkulär och för att vi skall kunna få en hållbar modeindustri kan inte underskattas. Drapers spelar också en viktig roll genom att sammanlänka aktörer i fiber, textil och klädindustrins värdekedja. Fibrer gjorda av CIRCULOSE® har samma kvalitet och känsla som jungfruliga material och CIRCULOSE® är den länk i värdekejdan som saknats för att göra mode cirkulärt på riktigt", säger Patrik Lundström, vd för Renewcell.

I november 2022 öppnade Renewcell sin första återvinningsanläggningen i industriell skala med produktion av CIRCULOSE® i Sundsvall, Sverige. I samarbete med ledande globala varumärken som H&M, Inditex, PVH, Levi's och andra planerar Renewcell att öka sin kapacitet till 360 000 ton årlig produktion till 2030.

Mer information om priset finns på Drapers: