Styrelsen i Renewcell har idag utsett Magnus Håkansson till ny tillförordnad VD. Magnus har gedigen erfarenhet från ledande roller i retail- och modesektorn och från ledarskap i börsnoterad miljö. Han tillträder idag och ersätter Patrik Lundström, som varit bolagets VD sedan 2019.

Kommentar från Michael Berg, styrelseordförande i Renewcell:

  • Med en långsammare omställning i värdekedjan, och därmed lägre försäljningstillväxt, än förväntat, har styrelsen bedömt att ett nytt ledarskap i nuläget är nödvändigt. Jag tackar Patrik för hans bidrag till utvecklingen av Renewcell, han har varit instrumentell i att ta bolaget från utvecklingsskede till notering, fabriksbyggnation och produktion.
  • Vi är mycket glada över att Magnus Håkansson nu går in som tillförordnad VD. Hans erfarenhet från konsumentnära bolag och hans goda ledaregenskaper kommer att tillföra värde i den fas bolaget nu är i – med stort fokus på införsäljning till varumärkesbolag i klädsektorn, där vi ser ett fortsatt starkt intresse.

Magnus Håkansson är född 1963, har en civilekonomexamen från Handelshögskolan i Stockholm och en MBA från MIT Sloan School of Management. Han startade sin karriär som managementkonsult på McKinsey och har sedan dess haft ett flertal ledande roller i globala tillväxtbolag inom den konsumentnära sektorn samt från massaindustrin, vilket också inkluderar mångårig börserfarenhet. Han kommer närmast från en roll som VD för MediaMarkt Sverige.

Arbetet med att rekrytera en permanent VD kommer nu att påbörjas.

Kontaktperson
Michael Berg, styrelseordförande i Renewcell, +46 70 366 44 32, investors@renewcell.com.