I samarbete med den ledande kinesiska tillverkaren av viskosfilamentgarn Yibin Hiest Fibre Limited Corporation, har Renewcell framgångsrikt använt 100 procent Circulose®-massa för produktion av viskosfilamentgarn i industriell skala. Medan stapelfibrer tillverkade med Circulose® har varit kommersiellt tillgängliga sedan 2019, öppnar filamentproduktion upp ytterligare produktsegment för 100 procent Circulose®-fibrer bland sportkläder, som ersättning för polyesterfilament och bland lyxvaror som ersättning för silke.

Yibin Hiest Fiber Limited Corporation ('Yibin'), en CanopyStyle "Green Shirt"-rankad tillverkare av viskosstapelfibrer och viskosfilamentgarn baserad i Kina, har verifierat Circulose®-massa för användning i en 100-procentig koncentration i industriell skala. Kvaliteten på garnet som producerats av 100 procent Circulose® av Yibin i december 2021 överstiger "Superior Grade" enligt kinesiska nationella standarden GB/T 13758-2008. Detta är den första kända produktionen i industriell skala av högkvalitativt viskosfilamentgarn tillverkat av 100 procent återvunna textilier. Det nya kommersiella partnerskapet med Yibin har utvecklats med stöd av Renewcells exklusiva handelspartner Ekman Group.

"Vårt partnerskap med Renewcell och Ekman är ett spännande och enormt steg", kommenterade Deng Min, VD för Yibin Grace Group Co. Ltd. och Yibin Hiest Fibre Limited Corporation. "Circulose® filamentgarn tillverkat av 100 % återvunnet textilavfall är ett viktigt tillägg till vår Made in Green produktportfölj. Det finns en klart ökande medvetenhet kring mer hållbara material inom textilindustrin. Jag är övertygad om att vi genom att kombinera vår expertis och kunskap kommer att minska koldioxidavtrycket och påskynda framstegen mot vårt ambitiösa mål att göra mode till ett slutet kretslopp."

Utvecklingen följer på den framgångsrika utvecklingen av 100 procent Circulose® filamentgarn i labbskala i samarbete med det tyska forskningsinstitutet Fraunhofer under 2020.

"Jag är glad att utöka den kommersiella Circulose®-portföljen till att omfatta filamentgarn. Jag är också imponerad av Yibins innovationskapacitet och ser fram emot att fördjupa samarbetet och börja skicka Circulose® filamentgarn till varumärkespartners under 2022. I Renewcells strävan att göra mode cirkulärt kommer vi att fortsätta arbeta tillsammans med ledande partners för att bevisa Circulose® i olika textila tillämpningar”, kommenterar Patrik Lundström, VD för Renewcell.