Det danska lyxmärket GANNI tillkännager sin första lansering av produkter tillverkade delvis med Circulose® inom initiativet "Fabrics of the Future", ett ambitiöst internt program dedikerat till utveckling av innovativa material som kommer stödja övergången till en modeindustri med lägre påverkan och mer cirkularitet. Lanseringen av dessa exklusiva produkter sammanfaller med Global Fashion Summit, världens ledande toppmöte om hållbarhet inom mode. Under toppmötet kommer GANNI att vara värd för pop-ups runtom i Köpenhamn och i märkets flaggskeppsbutik.

"Genom Fabrics of the Future har vi åtagit oss att stödja nystartade företag i att skala sina innovationer. Tyginnovationer kommer att spela en avgörande roll för att göra mode mer cirkulärt och skapa material med lägre slagkraft, men för att det ska hända måste varumärken satsa och ta risker. Vi vägrar att acceptera branschens status quo och med detta initiativ har vi skapat en solid ram där forskning, innovation och branschöverskridande kunskapsdelning kan leva tillsammans. ” — Nicolaj Reffstrup, grundare av GANNI

Circulose® är ett nytt naturligt material som produceras genom att textilavfall återvinns till en dissolvingmassa. I en banbrytande process som drivs av 100 % förnybar energi, omvandlar Circulose® textilavfall till ett nytt material som inte kräver bomullsfält, olja eljer träd. Som mjukstart kommer två byxor i Pre-Fall-kollektionen att vara gjorda av 100% viskos varav 15% är Circulose® återvunnet från textilavfall vid Renewcells fabrik i Sverige. GANNI är fast beslutet att öka användningen av materialet i framtida kollektioner och arbetar redan på fler produkter för kommande kollektioner.

"Att arbeta med progressiva varumärken som GANNI är viktigt för vår strävan att göra modebranschen cirkulär i stor skala – vi behöver deras hjälp i att bevisa kvaliteten och designpotentialen hos Circulose®. Det är en stor milstolpe för oss att ta oss in i GANNIs huvudkollektion. Circulose® förändrar mode från insidan genom att befria designers från begränsningarna som tidigare funnits i textil återvunnen från textil. Vi är tacksamma för GANNIs ledarskap och ser fram emot att utöka vårt samarbete nu när vi i sommar startar vår nya storskaliga återvinningsanläggning Renewcell 1 i Sundsvall.” — Patrik Lundström, Renewcell VD

Om GANNI
Med bas i Köpenhamn och ägt och drivet av det gifta paret Ditte Reffstrup, Creative Director och grundaren Nicolaj Reffstrup, har GANNI utvecklats exponentiellt under de senaste åren med sin Scandi 2.0-känsla för stil full av personlighet och kontrast. GANNI handlar om att få de som bär deras kläder att känna sig ännu mer självsäkra och kapabla till allt. GANNI har kontor i Köpenhamn, London, Paris, New York och Shanghai och är representerat i mer än 600 av världens främsta återförsäljare samt 37 GANNI-butiker i Europa och USA. GANNI.com levererar internationellt till 35 länder inklusive Australien, Kanada och Sydkorea.

GANNI är på en resa för att bli en mer ansvarsfull version av sig själv. De anser att det är en moralisk skyldighet att göra världen bättre varje dag. År 2020 lanserade varumärket sin Responsibility Game Plan, som omfattar 44 mål för människor, planet, produkt och välstånd att uppnå till 2023. Detta hjälper GANNI att ta ett holistiskt och resultatdrivet synsätt på sitt ansvar. Varumärket publicerar en årlig hållbarhetsrapport för att offentligt dela med sig av sina framsteg och sina åtaganden. I märkets senaste kollektion kom 92 % av produktionsvolymen från ansvarsfulla styles, vilket innebär att minst 50 % av materialet är certifierad återvunnen, med mindre påverkan eller ekologisk. GANNI har åtagit sig att ha 100 % ansvarsfulla styles i framtiden.

GANNI har för närvarande 100 % spårbarhet på steg 1-4 i sin leverantörskedja och har publicerat alla steg 1 och 2 leverantörer med Open Apparel Registry för att öka transparensen.